torstai 28. tammikuuta 2016

Nykypäivä

Mietin tuossa yks päivä, että näenköhän uutta 80-lukua koskaan? Siis 2080-lukua.

Kun olemme tottuneet puhumaan 70-, 80- ja 90-luvuista viitaten 1900-lukuun niin vanhempana on varmasti outoa nuorten viitatessa esim. "70-luvulla" 2070-lukuun.
 
Millaisia sen ajan nuoret edes tulevat olemaan? Ainakin hemmetin kehittyneitä tekniikan kanssa. Juuri uutisoitiin, että ohjelmointia alataan opettamaan peruskoulussa. Tietysti se on ihan perustason ohjelmointia, ettei mitään erityisen vaativaa... mutta silti! Uskon, että tulevaisuuden lapsista tulee todella luovia ja innovatiivisia, jos näin voi sanoa.
 
Einsteinin mielestä teknologian kehittyminen tekee pahaa ihmisten kommunikoinnille ja en voi sanoa olevani täysin eri mieltä.

 
Teknologian avulla kommunikointi helpottuu niille, joiden välissä on välimatkaa. Lisäksi vanhemmat ihmiset ovat minulle ihmetelleet, kuinka "netistä näkee kaiken". Naapurien ja lapsuuden tuttavien lapsien kuvat ja naimisiinmenot ym. KAIKKI on netissä! Tai kaikki OVAT netissä.
 
Teknologia pilaa kuitenkin kommunikointia niiden kanssa, jotka ovat siinä lähellä... vieressäsi sohvalla. Välillä pitäisi laittaa laite (tabletti, puhelin, tietokone...) kädestään pois ja keskittyä ihmisiin kasvotusten. Ei laitteen välityksellä.
 
 
 
Loppuun vielä... kun maahanmuuttajista on ollut taas uutisissa ja julkkikset twiittaa ja kohua syntyy jne. jne. jne.... Ota ohje Grumpy Catilta! :-DD
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti